A Bolgár Oktatási és Kulturális Központ átadása és megszentelése, valamint Szent Cirill és Szent Metód, a bolgár ábécé, oktatás és kultúra és a szláv írásbeliség ünnepe

Május 25-én megnyitottuk és felszenteltük a Bolgár Kulturális és Oktatási Központot, és megünnepeltük Szent Cirill és Szent Metód testvérek, a bolgár ábécé, oktatás és kultúra, valamint a szláv irodalom napját.
 
Az ünnepség hivatalos vendége volt Rumen Radev, a Bolgár Köztársaság elnöke és Sulyok Tamás, Magyarország köztársasági elnöke, akik a közösség vezetőivel együtt felavatták az újonnan épült épületet, a bolgár szellemiség, nyelv és kultúra új, magyarországi központját.
 
A hivatalos megnyitó programján közreműködött a Jantra Néptáncegyüttes, a Pravo zenekar és a Bolgár Nyelvoktató Nemzetiségi Iskola diákjai – Hrisztova Mónika, Barnóczki Bogdán, Huppert-Antonov Iván, Katona Viktória és Papp Lili, valamint a Pravo zenekar és Básits Branka.
 
Dr. Muszev Dancso, a Bolgár Országos Önkormányzat elnöke köszöntőjében elmondta, hogy az új Bolgár Központ felépítésével közösségünk évszázados álma válik valóra, hogy egy helyen bolgár és szellemi-kulturális központot hozzunk létre.
 
Az új épület ünnepélyes megnyitója után megtekinthettük a Bolgár Kétnyelvű Nemzetiségi Óvoda műsorát, élvezhettük a Bolgár Nyelvoktató Nemzetiségi Iskola diákjainak csodálatos és nagyon profi előadását, a Roszica, Jantra, Bilyana és Martenica néptáncegyüttesek, és a Zornica Hagyományörző Néptáncegyüttes előadását.
 
Az ünnepség különleges vendége volt a Bolgár Nemzeti Rádió népzenei zenekarának szólistáiból álló Szlavia zenekar.
 
 
 
 
Weboldal készítés, szerkesztés | Webbolt bérlés - Sikeres webboltok | Domain regisztráció és tárhely szolgáltatás
Design by studio7designs

Minden jog fenntartva 2014 © bolgarszoszolo.hu

Magyar-Bolgár barátság